Tervetuloa Majoille!

Vanhan tarinan mukaan laajoille Lapin maille tuli kolme veljestä etsimään asuinpaikkaa. Yksi heistä asettui Kangosjärvelle, toinen Särkijärvelle ja kolmas Torassieppiin. Näin kylät saivat alkunsa.

Särkijärven saamenkielinen nimi Sarrigjauri tarkoittaa mustikkalaaksoa tai -järveä. Se on oiva kuvaus kylän sijainnista, sillä olemme Juuvanrovan, Pallastunturin ja Särkitunturin syleilyssä, ja niiden rinteillä kasvaa mustikoita.

Wanha talo on toiminut monenlaisissa tehtävissä historiansa aikana. Talossa on ollut kestikievari, osuuskauppa ja koulu, ja tilalla on ollut aina viljelyä, lehmiä ja hevosia. Karjaa ei enää ole, mutta viljelyä harrastetaan vieläkin omiksi tarpeiksi.

Lapin sodan aikoihin Wanhassa talossa on ollut saksalaisten päällystön majapaikka, mistä on todisteina löytyneet hyppymiinat ja aseet. Talon vanhassa, noin 180-vuotiaassa aitassa on sodan aikana ollut tähystyspaikka. Talossa on ollut kylän ensimmäinen televisio, jota tultiin joukolla katsomaan, omat markat mukana, sillä rahaa jouduttiin laittamaan koneeseen jotta siitä voitiin katsoa ohjelmia.

Wanha talo on ollut Särkijärven suvun omistuksessa koko ajan, luoden uusia tarinoita tullessaan nyt uusille nuorille omistajille.

Majoitustoimintaa jatketaan, ja perinteisen mökkimajoituksen rinnalle on rakennettu hyvin varusteltuja uusia huoneistoja. Ruokapalveluissa tullaan hyödyntämään mahdollisimman pitkälle tilan tuotteita, kalaisan järven kaloja ja puhtaan luontomme antimia.

Weather in Muonio

Ajankohtaista

 

Ravintola Apaja

Apajan Joululounas perjantaina 11.12.20 klo 11-14 välisenä aikana hintaan 20e /hlö, tervetuloa syömään.

Majat toimii aamupala majoitus periaatteella joulukuun ja uudenvuoden.

Aamupala ja info avoinna klo 8.00 - 11.00, meillä ei ole nyt latukahvilaa johtuen korona tilanteesta.

Toivon että ymmärrätte tilanteen ja sen että haluamme suojella asiakkaitamme, läheisiämme ja työntekijöitämme mahdolliselta altistumiselta.

Kahvila ja ravintola avaa ovensa vuodelle 2021, toivottavasti normaalisti jo tammikuussa, mutta jos ei niin viikolla 8 kuitenkin palvelemme latukahvilana ja iltaravintolana.

 

Majoitukset hoituu normaalisti, avainten antaminen soittamalla 0400-905863 tulemme palvelemaan

 

Etätyöpaketti on myynnissä suoraan meiltä; info@sarkijarvenmajat.fi, kysy lisää mahdollisuuksista.

 

Pidetään huoli toisistamme ja itsestämme.


www.discovermuonio.fi 

 

 

Kuuntele Jorma Korhosen juttu "Tarjan kanssa juttusilla" (YLE Lapin radio 17.2.)

 

 

Muonion Matkailun sivut: www.tunturi-lappi.fi
 

Tärkeitä linkkejä

www.kalat.fi

www.luontoon.fi

www.nationalparks.fi

www.excursionmap.fi

 

 

  • Rantasauna ja avanto varattavissa, hinta tunnin vuorosta 20 e/ omilla pyyhkeillä, soita ja varaa aikoja 0400-905863

 

 

Booking.com

Booking Button

Emännän blogi